Egenskaper

Med alla expansioner till spelet så finns det totalt 117 stycken egenskaper. De livslånga önskningarna som står vid varje egenskap är livslånga önskningar som blir lättare att uppnå om din sim har den egenskapen. Men alla livslånga önskningar går att uppnå även om de inte har någon egenskap som passar till den, det tar bara lite längre tid och kan bli lite svårare att uppnå.

Bas Spelet 64 stycken egenskaper

Aldrig nakenAldrig naken
Livslång önskan: Ingen
Spelets beskrivning: Din sim gillar inte att vara naken, så enkelt (och komplicerat) är det!
Simmar med den här egenskapen tar aldrig av sig kläderna.

AmbitiösAmbitiös
Livslång önskan: VD för ett megaföretag,Ondskans kejsarinna, Fria världens ledare, Bada i pengar, De rika och berömdas livsstil. 
Spelets beskrivning: Din sim kommer att bli befordrad fortare än andra. Din sim kommer kanske bli ivrig att få en befordran om det var ett tag sedan deras senaste befordran. Din sim får mer livslånga poäng när de uppfyller en önskan.
Simmar med den här egenskapen blir befordrad snabbare på jobbet än andra simmar. De får också 15% mer i livslång önskan poäng när de uppfyller en normal eller en livslång önskan.

ArbetsnarkomanArbetsnarkoman
Livslång önskan: Tusenkonstnär, Renässanssim, VD för ett megaföretag, Världsberömd kirurg.
Spelets beskrivning: Din sim är mer framgångsrik när den ber om en befordran. Din sim blir inte lika stressad av att jobba, och får till och med gillar att jobba humöreffekten. Din sim kan jobba hemma via datorn.
Arbetsnarkomaner har lätt för att bli befordrad och gillar att arbeta vilket gör att de får humör boost när de är på jobbet. De kan jobba hemma via datorn för att öka prestations nivån de dagar de inte är på jobbet för en snabbare befordran.

AtletiskAtletisk
Livlång önskan: Bli en superstjärna, Bli en mästertjuv, Internationell superspion, Bli en astronaut, Sund själ/perfekt kropp, Kampsportsmästare,Fysisk finslipning.
Spelets beskrivning: Din sim kan lära sig den atletiska färdigheten snabbare än andra simmar. Din sim blir inte utmattad lika snabbt under träning. Din sim gillar att prata om träning.
Atletiska simmar älskar att träna och utöva sporter. De är bättre på jobb som militär och atletisk karriär då de förbättrar den atletiska färdigheten fortare än andra vilket leder till en befordran fortare.

BarnsligBarnslig
Livslång önskan: Superpopulär, Internationell superspion, Tusenkonstnär, Stor utforskare, Kampsportsmästare.
Spelets beskrivning: Simmen kan leka med barnleksaker och  ha jätte roligt med dem. Simmen vill ha kul oftare än andra simmar. Barnsliga simmar blir snabbare uttråkade av konversationer och upprepade sociala interaktioner. Barnsliga simmar är rädda för spöken. Barnboksförfattare skriver bättre böcker med denna egenskapen.

BokmalBokmal
Livslång önskan: Stjärn-nyhetsankare, Lysande författare, Yrkesförfattare, Världsberömd kirurg.
Spelets beskrivning: Din sim kan läsa snabbare än andra simmar! Din sim har roligare av att läsa än andra simmar! Din sim har förmågan att skriva romaner av bättre kvalitet än vissa andra simmar! Din sim kan göra klart läxor snabbare!
Bokmalar älskar böcker vilket hjälper dem att läs, skriva och göra läxor snabbare. Att läs snabbare är en stor hjälp om du vill att din sim ska studera på biblioteket och de har också roligt när de läser. Simmar med egenskapen bör anmäla sig till bokklubben via datorn, då får de hem en ny bok varje onsdag. En del böcker är väldigt sällsynta och du kan sälja dem efter att du läst dem.

Bra på att kyssasBra på att kyssas
Livslång önskan: Hjärtekrossare, Honungstunga/gyllene fingrar.  
Spelets beskrivning: Din sim är fantastisk på att kyssas.
Kyssar får en stor inverkan på andra simmar och den är extra effektiv när den kombineras med egenskapen flörtig och den livslånga belöningen attraktiv. 

Bra sinne för humårBra sinne för humor
Livslång önskan: Honungstunga/gyllene fingrar.
Spelets beskrivning: Andra simmar skrattar åt din sims skämt oftare. Din sims skämt stärker relationer oftare.
Den här egenskapen är användbar för att få vänner och deras skämt misslyckas aldrig. Om din sim bemästrar den karismatiska komedi utmaningen blir din sim en mästare på att berätta bra skämt.

DatorsnilleDatorsnille
Livslång önskan: Mekaren, Bli en dynamisk DNA-profilerare, Internationell superspion, Bli en uppfödare av cyborg, Schacklegend.
Spelets beskrivning: Din sim kan använda datorn på kvällen för att hacka. Din sim har roligare när den spelar spel på datorn. Din sim får vänner snabbare via datorn. Din sim lär sig färdigheten logik fortare när den spelar schack på en dator.
Din sim kommer att ha roligt när de använder en dator och de får vänner snabbare via datorn. De spelar schack mer effektivt på en dator och ökar färdigheten geni fortare samt kunna överklocka datorn. En datorsnille kan också hacka datorer på kvällen vilket gör det möjligt för dem att stjäla pengar över internet.

ElakElak
Livslång önskan: Hjärtekrossare, Gold-digger, Ondskans kejsarinna.
Spelets beskrivning: Fler fiender innebär bättre humör för din sim. Din sim kommer sannolikt vinna fler fighter. 
Den här egenskapen funkar bara tillsammans med egenskapen ond samt för den kriminella karriären eller gold-digger. De njuter av att skaffa fiender och förlorar nästan aldrig ett slagsmål.

EnsamvargEnsamvarg
Livslång önskan: Lysande författare, Yrkesförfattare.
Spelets beskrivning: Din sim är på bäst humör när den är ensam och kommer att få njuter av ensamhet effekten. Din sim behöver inte sociala interaktioner lika ofta som andra simmar. Din sim föredrar att vara på sitt rum än att vara på sociala områden.
Den här egenskapen passar väldigt bra för simmar som är författare då de ofta sitter och skriver på datorn och kan göra det i ett rum själv vilket ger dem +15 i humör. De behöver inte vara så sociala då detta är något de inte behöver lika mycket. Om de är i ett rum med två eller fler simmar får de -15 i humör.

FamiljeinriktadFamiljeinriktad
Livslång önskan: Omgiven av familjen.
Spelets beskrivning: Din sims interaktioner med familjemedlemmar kommer att ha bättre resultat. Din sim är bättre på att lära småbarn grunder som att gå och prata. Förvänta dig att din sim kommer vilja ha barn och barnbarn.
Familjeinriktade simmar är bättre på att uppfostra barn och behöver inte lika lång tid till att lära småbarn att gå, prata eller potträna dem. 

FegisFegis
Livslång önskan: Ingen
Spelets beskrivning: Din sim är rädd för mörkret. Din sim gillar inte att andra simmar driver med dem. Din sim kanske springer ifrån skärmande situationer.
Den här egenskapen är mest för personligheten, din sim kan få en negativ effekt på humöret speciellt om det är mörkt. De svimmar när de ser spöken eller inbrottstjuvar samt ibland när det brinner.  

FestprisseFestprisse
Livslång önskan: Rockstjärna, Bli en superstjärna, Superpopulär, Hjärtekrossare. 
Spelets beskrivning: Alla som din sim bjuder till ett party kommer att komma. Simmar som kommer på dit party kommer mer sannolikt att ha med sig presenter.
Simmar med den här egenskapen kommer att vilja festa ofta och alla som är bjudna kommer att komma även om de missar jobbet. Festprissar har också roligare när de dansar.

FiskareFiskare
Livslång önskan: Bli en uppfödare av cyborgs, Presentera det perfekta hemakvariet. 
Spelets beskrivning: Din sim kommer att fånga fisk fortare än andra simmar. Din sim har kul när de fiskar. Din sim kan fånga fisk när de är stressade. Din sim kommer att vilja åka på galna fiskeresor. 
Simmar som har egenskapen fiskare är fantastiska på att fiska. De lär sig förmågan fiske snabbare än andra simmar, fångar fler fiskar på kort tid samt har väldigt roligt när de fiskar.

FlörtigFlörtig
Livslång önskan: Hjärtekrossare.
Spelets beskrivning: Din sim kan flörta med andra simmar tidigt i relationen. Din sims flört kommer att accepteras mycket oftare. Din sim är särskilt begåvad på att ge massage. 
Flörtiga simmar gifter sig aldrig utan flörtar bara med andra simmar vilket brukar gå bra då flörtiga konversationer lyckas oftare för dessa simmar. De är bra på att flörta och kan starta en relation med en annan sim tidigare, de behöver inte känna den andra simmen lika väl.

FordonsentusiastFordonsentusiast
Livslång önskan: Ingen
Spelets beskrivning: Din sim kommer att bygga relationer med fordon mycket fortare. Din sim kan namnge fordon automatiskt.
Den här egenskapen kom med patch 15 och blev tillgänglig för alla spelare oavsett om man har prylpaketet Gasen i botten eller inte. Simmar med den här egenskapen kan skapa en relation till sin bil fortare och kan ge bilen ett namn direkt utan att behöva ha en relation till den.

GalenGalen
Livslång önskan: Tusenkonstnär, Gold-digger, Bli en uppfödare av cyborgs.
Spelets beskrivning: Din sim klär sig som den vill och inte alltid vad som är rätt. Din sim fattar beslut impulsivt. Din sims önskningar kommer inte alltid att vara logiska.  
Galna simmar kan fiska i en pool, klär sig hur de vill eller känner för samt pratar med sig själv för att inte känna sig ensamma.

GeniGeni
Livslång önskan: Sund själ, perfekt kropp, Mekaren, Storfilmskompositör, Schacklegend, Monstermakare.
Spelets beskrivning: Din sim kommer att lära sig den logiska förmågan fortare än andra simmar. Din sim kommer att älska att spela schack och bli bra på det fort. Din sim kan få pengar av att lösa svåra matematiska problem på datorn.
Geni simmar är bättre på schack än andra simmar och har roligare när de spelar schack. De kommer också öka förmågan geni fortare samt kunna lösa det olösbara via datorn.

Gillar inte barnGillar inte barn
Livslång önskan: Ingen
Spelets beskrivning: Din sim gillar verkligen inte att vara bland barn. Din sim nekar ofta sociala interaktioner från barn. Din sim kan alltid ”schasa” iväg barn.
En sim med egenskapen gillar inte barn vill inte ha något med barn att göra och verkligen inte skaffa dem, om en manlig sim med denna egenskapen får veta att hans tjej väntar barn blir han upprörd. De kan välja att göra elaka integrationer med barn automatiskt och de får en negativ humöreffekt av att integrera med barn.

GodGod
Livslång önskan: Omgiven av familjen, Internationell Superspion, Bli en dynamisk DNA-profilerare, Fria världens ledare, Världsberömd kirurg.
Spelets beskrivning: Din sim kan donera till välgörande ändamål genom att klicka på postlådan. Din sim funderar inte ens på att använda elaka interaktioner på andra simmar. Din sim ger andra simmar humöreffekten ”Tröstad” genom att utföra en vänlig social interaktion med dem.
Goda simmar gör allt de kan för att hjälpa vänner och familj i nöd, är givmilda med sina pengar och tröstar ofta folk omkring sig. 
Simmar med egenskapen god kan inte brottas med inbrottstjuvar och kan bua åt simmar som arbetar i toppen av den kriminella karriären. De får sällan negativa humöreffekter av sociala interaktioner.

GrinigGrinig 
Livslång önskan: Ingen
Spelets beskrivning: Din sim kommer vanligtvis att bli ledsen innan den blir arg eller obekväm. Det är svårare att få din sim på bra humör.

Gröna fingrarGröna fingrar
Livslång önskan: Den perfekta trädgården, Bli en uppfödare av cyborgs, Berömd femstjärnig kock, Bottenlös nektarkällare. 
Spelets beskrivning: Din sim kommer att lära sig trädgårdsskötsel fortare än andra simmar. Din sim är en naturbegåvning på att få högre kvalitet på växter och kommer att skörda växter av hög kvalitet oftare. Din sim kan prata med växter i trädgården. Med en hög trädgårdsskötsel färdighet kan de även åter väcka döds blommor.
Simmar med gröna fingrar lär sig trädgårdsskötsel fortare än andra simmar och de börjar med en trädgårdsskötsel bok från början. Simmar med gröna fingrar får bättre kvalitet på sina växter än andra simmar. Simmar med gröna tummar kan åter liva döda blommor. Vilket också går att använda för att åter liva en dödsblomma. Med livslång lycka belöningen super gröna fingrar blir chansen till att åter liva en dödsblomma större. Detta är enda möjligheten för att dubbla en dödsblomma. Plantera en dödsblomma och skörda den, åter liva sedan den döda dödsblomman och skörda den igen. Efter det är blomman helt död men du har nu dubbelt så många dödsblommor.

Hatar naturenHatar naturen
Livslång önskan: Ingen
Spelets beskrivning: När din sim är ute kommer den att få hattar naturen effekten och deras humör kommer att sjunka. Din sim föredrar att göra inomhus aktiviteter.
Hatar naturen kan vara bra för simmar som är konstnärer eller författare då de är lyckligare hemma och galen humör effekten kommer inte att störa dem efter att ha varit hemma i en hel vecka. Simmar som hatar naturen gillar inte att vara ute och de får -20 i humör när de går ut.

HetlevradHetlevrad
Livslång önskan: Ingen
Spelets beskrivning: Din sim kommer att hoppa över stadiet ledsen eller obekväm och bara bli riktigt arg. Visa saker kan få din sim att bli riktigt upprörd, som när något går sönder eller en annan sim inte är snäll.
Simmar som är hetlevrad blir väldigt lät arg vilket kan leda till negativa konsekvenser.

Hopplös romantikerHopplös romantiker
Livslång önskan: Storfilmskompositör, Honungstunga, gyllene fingrar. 
Spelets beskrivning: Simmar är mera mottagliga för din sims romantiska försök. Din sim kommer att vara på bättre humör när den är bland simmar den är romantisk intresserad av. Romanser verkar alltid gå bra för din sim. Din sim föredrar att läsa romantiska noveller.
Simmar som är hopplös romantiker är fantastiska partners. De är suveräna på romantiska interaktioner och gillar att vara nära de som de älskar.

HydrofobHydrofob
Livslång önskan: Ingen
Spelets beskrivning: Din sim gillar inte att bada.

 

HändigHändig
Livslång önskan: Bli en astronaut, Bli en uppfödare av cyborgs, Mekaren.
Spelets beskrivning: Din sim kommer alltid att lyckas med reparationer eller uppgraderingar av föremål. Din sim lär sig färdigheten händig snabbare än andra simmar. När din sim reparerar ett föremål blir den så got som ny.
Med egenskapen händig kommer din sim att vara mycket mer säker när den uppgraderar föremål, till exempel kan en misslyckad uppgradering på en tv orsaka en elektrisk stöt. De föremål som en händig sim har lagat kommer inte att gå sönder lika lätt i framtiden, vilket resulterar i att mindre tid krävs för att reparera föremål hemma.

Inget sinne för humorInget sinne för humor
Livslång önskan: Ingen
Spelets beskrivning: Din sim gillar inte skämt särskilt mycket.
Simmar med egenskapen inget sinne för humor är bara roade av andra simmar som också har denna egenskapen. De brukar få andra simmar att känna sig uttråkade, förutom de simmar som har egenskapen inget sinne för humor. Egenskapen gör så att humörmätaren sjunker saktare vilket gör att din sim kan ha humör effekten har världens fäst upp till 16 timmar.

IvrigIvrig
Livslång önskan: Ingen
Spelets beskrivning: Din sim kommer att vara mer exalterad över vardagliga saker i livet.
Den här egenskapen ger din sim mycket mer positiva humöreffekter. De får humöreffekter från enkla saker som till exempel telefonsamtal som andra simmar inte får.

KarismatiskKarismatisk
Livslång önskan: Modefenomen, Superpopulär, Internationell superspion, Fria världens ledare, Honungstunga/gyllene fingrar, VD för ett megaföretag, Stjärn-nyhetsankare.
Spelets beskrivning: Din sim lär sig färdigheten karisma fortare än andra. Din sim är mer charmig – andra simmar lyssnar mer sannolikt på vad din sim har att säga. Din sims konversationer kommer aldrig att tråka ut andra simmar. Din sim får vänner fortare.
Om du vill att din sim ska få vänner så är denna egenskapen väldigt bra att ha. Den kan också vara använd bar inom karriären och politiker borde alltid ha den här egenskapen då den hjälper till att höja bidrag till politiska kampanjer. Den är nästan ett måste för den politiska karriären. Karismatiska simmar är också suveräna på att kommunicera på jobbet.

KleptomanKleptoman
Livslång önskan: Innehavande är nio tiondelar av ägandet, Bli en mästertjuv, De rika och berömda livsstil.
Spelets beskrivning: Din sim kommer att vara benägen att sno saker genom livet. Det är genetiskt! 
Simmar med egenskapen kleptoman bryr sig inte om vem de stjäl ifrån. De kan dock bara göra det under natten men kan sno nästan vad som helst. För att sno något, besök ett hushåll eller en allmänplats när det blivit mörkt och klippa i närheten av något som du vill ta och välj stjäl något. Då kommer din sim att försöka ta något som är i närheten. Din sim kan leva på att stjäla saker från andra och sedan sälja dem, men var försiktig de kan också bli arresterade. De kan också lämna tillbaka det de tagit och får då +15 i humör.

KlumpigKlumpig
Livslång önskan: Ingen
Spelets beskrivning: Vad finns det att säga! Din sim är klumpig och inte så stadig på fötterna.
Simmar som är klumpiga snubblar och tappar saker, de kan bokstavligen snubbla på sina egna fötter och kommer med större sannolikhet att ha sönder saker som de intrigerar med.

KockbegåvningKockbegåvning
Livslång önskan: Berömd femstjärnig kock, Den kulinariske bibliotekarien, Den perfekta trädgården, Bottenlös nektarkällare.
Spelets beskrivning: Din sim lär sig egenskapen mattlagning fortare än andra simmar. Din sim kan lät göra mat av högre kvalitet. Din sim kommer aldrig att orsaka bränder när den lagar mat. Din sim kommer aldrig bränna maten.
Kockbegåvade simmar lagar mat av högre kvalitet, bränner aldrig ner köket eller bränner maten. De kan också lära sig recept på mat som de ätit ute. Alla simmar som har lärt sig matlagnings färdigheten kan lära sig ett recept via tv men en kockbegåvad sim gör det oftare.

KonstnärligKonstnärlig
Livslång önskan: Konstnärlig mästare, Stjärn-nyhetsankare, Lysande författare, Rockstjärna, Storfilmskompositör, Visionär, Galleri i världsklass, Höjdare på heminredning. 
Spelets beskrivning: Din sim blir snabbare bättre på att måla än andra simmar. Din sim kan lära sig snabbare att skriva än andra simmar. Din sim kan få gitarr färdigheten mer naturligt än andra simmar. Din sim gillar att vara på konstmuseum.
Konstnärliga simmar är jättebra målare och kommer att öka den konstnärliga förmågan snabbare. Egenskapen gör också så att de lär sig  färdigheterna skriva och musik, men inte lika mycket som för måla. När de nåt nivå tio i de färdigheterna kommer egenskapen inte att gör något mer, det gör den inte för måla färdigheten heller men de kan välja att prata om konst när de skaffar vänner.

Lätt imponeradLätt imponerad
Livslång önskan: Ingen
Spelets beskrivning: Din sim blir imponerad av allt, framför allt andra simmar.

LättsovareLättsovare
Livslång önskan: Ingen
Spelets beskrivning: Din sims sömn är ganska rastlös och kan lätt bli störd. Din sim är som ett inbrottslarm. Om en tjuv går in på tomten när simmen sover, kommer din sim att vara uppe på ett ögonblick. 
Humör effekten helt utvilad sjunker lika fort som du ser den. De är mer benägna att vakna upp.

ModigModig
Livslång önskan: Brandman-superhjälte, Internationell superspion, Bli en astronaut, Stor utforskare, Fysisk finslipning.
Spelets beskrivning: Din sim kommer aldrig att drabbas av panik, inte ens i nödsituationer. Din sim släcker bränder lätt. Din sim kan hantera inbrottstjuvar utan att larma polisen. Din sim kommer att göra bättre i från sig inom polis och militär karriären.

NeurotiskNeurotisk
Livslång önskan: Ingen
Spelets beskrivning: Din sim kan inte riktigt få grep om livet. Du kan klicka på din sim och välja interaktionen flippa ut. Andra simmar kommer att bli bekymrade men din sim kommer att bli lugn. Det tar ett tag för din sim att lugna ner sig men de kan dela med sig av sina bekymmer till andra som kan hjälpa dem att slappna av. Din sim kommer inte att  bli ledsen eller arg bara  stressad.
Den här egenskapen kan vara bra för simmar som vill stanna hemma mycket. De kan flippa ut och få humör effekten lugn som tar bort stress-relaterade humör effekter. De får också tillfredsställelse och livslång lycka poäng bara genom att alldagliga uppdrag. Genom att kolla så att de inte lämnat spisen på kan lugna dem och ge dem plus i humör, de får mer sannolikt önskningar som att bädda sängen och liknande.

NollaNolla
Livslång önskan: Schacklegend, VD för ett megaföretag. 
Spelets beskrivning: Din sim har fått en hel del otur i livet…förvänta dig inte att det kommer att gå bra.
Nollor misslyckas med nästan allt de gör, många obehagliga och pinsamma saker kan drabba simmar med egenskapen nolla. 

OflörtigOflörtig
Livslång önskan: Ingen
Spelets beskrivning: Din sim gillar inte allt de där flörtiga nonsens. Din måste verkligen gilla en annan sim för att öppna upp de flörtiga interaktionerna.
Den enda effekten denna egenskapen ger är att de kommer att ha mindre flörtiga alternativ och att de hatar att flörta i allmänhet.  

OndOnd
Livslång önskan: Ondskans kejsare, Bli en mästertjuv, Gold-digger. 
Spelets beskrivning: Din sim får humöreffekten hemskt förtjust när andra simmar i närheten drabbas av olycka. Din sim bryr sig inte om brist på ljus. En mörk hålla är okej. Din sim utmärker sig i en kriminell karriär. Din sim klarar sig bra i de flesta slagsmål.
Onda simmar får plus i humör när de är i mörker. Om din sim når toppen av den kriminella karriären, utvecklar de ett kusligt röt sken som kommer skrämma fega simmar. Onda simmar kommer däremot att bli förtjusta. Egenskapen har inga direkt fördelar mer än att de kan välja onda interaktioner.

OpassandeOpassande
Livslång önskan: Ingen
Spelets beskrivning: Din sim har alltid förmågan att förolämpa andra simmar. Din sim klär sig inte alltid rätt inför alla tillfällen. Din sim kan försöka kyssa, kittla, och till och med fria när andra simmar inte skulle våga.
Opassande simmar kan lät få fiender genom att förolämpa andra, de kan också göra olämpliga saker som att rota i andras soptunnor.

OturligOturlig
Livslång önskan: Ingen
Spelets beskrivning: Din sim kommer sannolikt att råka utför dåliga saker. Bränder, inbrott, reparera föremål, förlora… När allt är förlorat, finns det inget att förlora. Din sim har inget att förlora. 
Otäcka saker kan hända oturliga simmar, men reparera föremål kommer aldrig att döda dem. När en sim som har egenskapen oturlig dör på något annat sätt än ålder kommer liemannen nästan aldrig att ta dem. Vilket gör att det ända sättet som de faktiskt kan dö är av ålderdom. Ibland när de vaknar kan de få humöreffekten oturlig vilket ger -15 i humör.

PerfektionistPerfektionist
Livslång önskan: Sund själ, perfekt kropp, Den perfekta trädgården, Presentera det perfekta hemakvariet, Rutinerad resenär. 
Spelets beskrivning: Din sim gör det mesta bättre än andra simmar, det tar bara lite längre tid. Din sim kan måla tavlor av högre kvalitet. Din sim kan förbereda mat av högre kvalitet. Din sim kan skriva bättre noveller.
Simmar med egenskapen perfektionist tar tid på sig men gör saker rätt. mat kvalitet, tavlor och noveller kommer att bli bättre med den här egenskapen. Det ända problemet är att de tar så mycket extra tid på sig att göra allt att det kan bli irriterande. Men perfektionistiska författare och målare kommer mer sannolikt att göra fler fantastiska noveller och mästerverk. Perfektionistiska simmar kommer att bädda sängen varje morgon de vaknar.

Problem att binda sigProblem att binda sig
Livslång önskan: Hjärtekrossare, Gold-digger, Tusenkonstnär, Renässanssim. 
Spelets beskrivning: Din sim behöver ha extra hög relation med den sim som den ska binda sig med innan den gör det. Din sim kan vilja byta karriär om den känner sig instängd i sitt nuvarande yrke.
Det kommer att vara svårt att få den här simmen in i en romantisk relation, och de kommer att vilja byta karriär ibland

PrydligPrydlig
Livslång önskan: Ingen
Spelets beskrivning: Din sim kommer alltid att städa upp efter sig. Din sim har roligt när den städar och föremål kommer att bli renare än normalt. Din sim kan städa även när den är på dåligt humör.
Det som är bra med den här egenskapen är att din sim faktiskt har roligt när den städar vilket är väldigt bra när huset behöver städas. De kan till och med städa när de är på dåligt humör. Den är också bra när man behöver städa köket efter att ha lagat en grupp måltid. Det bästa med den här egenskapen är att man kan välja städa hela huset genom att klicka på golvet någonstans i huset så får du upp interaktionen städa hela huset, vilket gör att du själv inte behöver leta upp de smutsiga föremålen. Det negativa med den här egenskapen är att din sim kommer att kommer att få mer negativa effekter på humöret när den är i ett smutsigt rum.

SlabbigSlabbig
Livslång önskan: Ingen
Spelets beskrivning: Din sim stökar ner, men det gör inget. De kommer inte att känna annorlunda för miljön. Din sim kan slicka rent en talrik för att tillfredsställa sin hunger. Din sim kommer inte att ha något emot att äta gammal eller bränd mat. Det är gott.
Det är motsatsen till prydliga simmar, slabbiga simmar gillar inte smuts men de har inte häller något emot att var i en smutsig miljö. De får inte häller någon negativ humöreffekt när de är i en smutsig miljö. De kan också äta äcklig mat för att klara sig. De smutsar ner platsen, smutsiga toaletter, bänkar och diskbänkar med sin speciella blandning av smuts.

SnackareSnackare
Livslång önskan: Superpopulär, VD för ett megaföretag, Honungstunga/gyllene fingrar, Fria världens ledare. 
Spelets beskrivning: Din sim får ökad relation till chefer och arbetskamrater när den socialiserar. Din sim kan välja interaktionen snacka med chefer och arbetskamrater. Din sim kan berömma och smickra andra simmar. Din sim får bättre resultat när den ber andra simmar om något.
Egenskapen snackare är bra för alla jobb som kräver relation med chefen och arbetskamrater för att få en befordran. Det kommer att gå mycket bättre för den här simmen när den hänger med arbetskamraterna på jobbet, och smörar för chefen. De är bättre på att fråga efter saker och på att ge komplimanger.  

SnobbSnobb
Livslång önskan: Modefenomen, VD för ett megaföretag, Gold-digger, De rika och berömdas livsstil, Bada i pengar, Bottenlös nektarkällare, Privat museum. 
Spelets beskrivning: Din sim älskar att skryta. Din sim kommer att bli glad när du köper dyra saker. Din sim kommer att få humöreffekten känner sig vacker när den kollar i spegeln. Din sim älskar ett hus med speglar så att de kan se hur fantastiska de är.
Simmar som har egenskapen snobb älskar att köpa dyra saker, vilket passar en sim som vill ha en hög förmögenhet. De älskar komplimanger efter som de är säkra på att den som pratar har rätt om hur bra de är. Snobbar är mer känsliga för nektar (världen runt). De föredrar bra kvalitet på en flaska och får en bättre humöreffekt när de dricker den. Men om de dricker en med dålig kvalitet, dålig smak kan de få en negativ humöreffekt. 

SnyltareSnyltare
Livslång önskan: Gold-digger, Bada i pengar, De rika och berömdas livsstil, Superpopulär.  
Spelets beskrivning: Din sim kan tigga pengar av andra simmar. När din sim besöker andra hushåll kan den ta mat från deras kylskåp. Din sim kan tigga mat direkt från andra simmar.
Simmar med egenskapen snyltare kan tigga pengar från andra simmar men detta brukar inte alltid gå så bra.

SoffpotatisSoffpotatis
Livslång önskan: Yrkesförfattare, Gold-digger, Schaklegend.  
Spelets beskrivning: Din sim är väldigt glad när den slappar i soffan. Din sim har mer roligt när den tittar på tv. Din sim gillar att sova längre. Din sim kommer att motstå träning till varje pris.
Simmar med egenskapen soffpotatis kommer att sova längre, men de får också en humör bonus (dubbla) när de sitter i en bekväm stol. Skaffa den bästa stolen för full effekt. Egenskapen är bra för, författare, hackare, schack spelare eller någon annan sim som tänker sitta på sin rumpa hela dagen. 

SparsamSparsam
Livslång önskan: Gold-digger, Bada i pengar, VD för ett megaföretag. 
Spelets beskrivning: Din sim kan klippa kuponger i tidningen för rabatter i affären. Din sim kommer att få en bra humöreffekt när den använder kuponger i affären. Din sim gillar verkligen bra affär.
Sparsamma simmar letar efter rabatter. Egenskapen gör det möjligt för simen att klippa rabattkuponger i tidningen för att spara pengar. När de sparar pengar får de +10 i humör i 8 timmar. En sparsam sim söker inte efter rikedom.

TankspriddTankspridd
Livslång önskan: Ingen
Spelets beskrivning: Din sim kan finna sig själv i ett rum och undra hur de kom dit. Förvänta dig att din sim kommer att vara glömsk ibland.
Egenskapen tankspridd är inte till någon nytta alls och kan ses som en dålig egenskap i spelet, men den kan vara under hållande i början. Din sim kommer ibland glömma bort vad den håller på med.

TeknofobTeknofob
Livslång önskan: Ingen
Spelets beskrivning: Din sim kommer inta att ha roligt alls när den tittar på tv. Din sim är lite rädd för datorer. Din sim har förmågan att sabotera elektroniska föremål.
Simar som har egenskapen teknofob hatar all elektronik i spelet. De blir i bland arg och har sönder elektroniska föremål runt dem. De ska aldrig försöka reparera ett elektroniskt föremål, efter som de kan få en dödlig stöt.

TungsovareTungsovare
Livslång önskan: Ingen
Spelets beskrivning: Din sim kan sova trots hög musik eller barn som skriker. Var försiktig för din sim kan sova när det brinner eller när det kommer en inbrottstjuv utan att vakna.
Den här egenskapen kan göra så att din sim kan lyssna på musik medans den sover utan att vakna och få humör effekten som musik ger.

TursamTursam
Livslång önskan: Ingen
Spelets beskrivning: Din sim har större chans att få bra resultat av karriär händelser. Din sim har mindre chans att bränna maten. Din sim har större chans att få löneförhöjning på jobbet. Din sim har mindre chans för att bli rånad.
Tursamma simmar har större chans att vinna när de spelar schack. Egenskapen gör också så att de har större chans att få löneförhöjning, mindre chans att de bränner maten och kommer ibland att vakna upp med humöreffekten känner sig tursam vilket ger dem +5 i humör hela dagen.

Tål inte konstTål inte konst
Livslång önskan: Ingen
Spelets beskrivning: Din sim kommer att avsky all form av konst, från målningar till skulpturer. Din sim kan få humöreffekten tål inte konst när den tittar på konst. Din sim föredrar att bo i ett hus med väldigt lite dekorationer.
Den här egenskapen kan vara bra om du vill att dit hus ska vara väldigt odekorerat, då de kommer att vara gladast där. Den kan ses som en negativ egenskap då den kan orsaka att din sim får humöreffekten tål inte konst, vilket kan minska deras humör något när de ser konst.

VegetarianVegetarian
Livslång önskan: Bli en uppfödare av cyborgs, Den kulinariske bibliotekarien, Berömd femstjärnig kock, Den perfekta trädgården.
Spelets beskrivning: Din sim kommer att lära sig vegetariska alternativ till vanliga kötträtter när de tränar matlagnings färdigheten. Det sägs att vegetarianer lever längre.
Vegetariska simmar bli sjuka när de äter kött. Eftersom många recept innehåller kött, kommer din vegetariska sim att kunna göra vegetariska alternativ. De får också ökad livslängd.

VirtuosVirtuos
Livslång önskan: Konstnärlig mästare, Storfilmskompositör, Rockstjärna, Honungstunga, gyllene fingrar.
Spelets beskrivning: Din sim lär sig musikinstrument färdigheter fortare än andra simmar. Din sim får mer dricks och pengar när den spelar på arenor, eftersom andra simmar älskar deras musik.
Egenskapen virtuos är avgörande för simmar som vill leva på att tjäna dricks genom att spela gitarr. De får mycket mer och blir bättre på att spela gitarr fortare. Eftersom din sim inte kan tjäna dricks på att spela gitarr innan nivå 5 är det ett plus om man kan öka hastigheten på hur fort simmen lär sig förmågan om detta är huvudinkomsten för simmen.

VåghalsVåghals
Livslång önskan: Bli en superstjärna, Bli en astronaut, Bli en mästertjuv, Internationell superspion. 
Spelets beskrivning: Din sim gör extrema versioner av normala aktiviteter. Våghalsar gillar en bra adrenalinkick. Din sim gillar eld men är snabb på att släcka den i nödsituationer.
Simmar med egenskapen våghals klarar sig längre i bränder och är bättre på att släcka dem. De kan få en adrenalinkick humöreffekt som ger +15 i humör. Interaktioner som ta en extrem dusch tills extremt ren gör inte någon skillnad. 

VänligVänlig
Livslång önskan: Världsberömd kirurg, Superpopulär, Omgiven av familjen, Fria världens ledare, Stjärn-nyhetsankare.
Spelets beskrivning: Din sims vänliga sociala interaktioner blir accepterade oftare. Din sim är en bra lyssnare, även när andra upprepar sig.
Vänliga simmar är bättre på att skaffa vänner på flera olika sätt. När du inte kontrollerar din sim kommer de normalt att uppföra sig vänligt. Deras vänskapsmätare kommer också att öka snabbare.

Älskar naturenÄlskar naturen
Livslång önskan: Bli en superstjärna, Sund själ, perfekt kropp, Presentera det perfekta hemakvariet, Den perfekta trädgården, Bli en astronaut, Rutinerad resenär, Visionär.
Spelets beskrivning: Din sim är alltid på bättre humör när den är ute. Din sim kan utföra utomhus aktiviteter som trädgårdsskötsel och fiske bättre än de flesta simmar.
Den här egenskapen är bra för simmar som spenderar den mesta tiden av dagen ute. Egenskapen ger +20 i humöreffekt när simmen är ute.

ÖverkänsligÖverkänslig
Livslång önskan: Ingen
Spelets beskrivning: Din sim finner glädje i många saker, och gråter ofta för att uttrycka sin glädje. Alla humöreffekter kommer att bidra mer till din sims humör, de bra blir bättre och de dåliga blir sämre.
Med egenskapen överkänslig kommer din sim att få +25 i humör på alla bra humöreffekter samt på de dåliga. 


Destinations Världen 3 stycken egenskaper

DisciplineradDisciplinerad
Livslång önskan: Kampsportsmästare, Fysisk finslipning. 
Spelets beskrivning: Din sim kan lära sig kampsport förmågan fortare än andra. Din sim är gladare när den utför kampsport. Din sim har större chans att vinna mot motståndare när de sparar. 
Egenskapen förbättrar förmågan att lära sig kampsport fortare och gör dem bättre på att spara, slå sönder block och använda dockan. Detta betyder mer vinster och färre skador under träningen.

FotografögaFotograföga
Livslång önskan: Visionär, Galleri i världsklass.
Spelets beskrivning: Din sim fotografier tenderar till att var värda mer än fotografier tagna av andra simmar. Din sim kan utveckla fotografi förmågan fortare än andra simmar. Din sim kan diskutera fotografi med andra simmar.
Den här egenskapen är riktad till spelare som vill fullfölja fotografi utmaningen. Den ökar hastigheten på hur fort din sim lär sig förmågan fotografi, och gör en fin inverkan på värdet på de fotografier som din sim tar.

ÄventyrligÄventyrlig
Livslång önskan: Stor utforskare, Fysisk finslipning, Privat museum, Rutinerad resenär. 
Spelets beskrivning: Din sim kommer att må väldigt bra när den reser till ett nytt resmål första gången. Din sim kommer att få VISA nivå fortare än andra simmar. Din sim kan åka på en till resa tidigare än andra simmar.
Egenskapen äventyrlig kommer att hjälpa din sim att vara glad när den reser. De får humöreffekten äventyrlig vilket ger +10 i humör när de är ute och ränner. Efter som den stannar kvar hjälper den mycket mer än man tror. Din sim får också för minskad väntetid innan den kan åka på en till resa, från 48 timmar till bara en dag. Den enda nackdelen är att din sim kommer att få effekten bindgalen oftare, men detta borde inte hända om du använder din sim till att resa mycket.


Drömjobb 6 stycken egenskaper

DramatiskDramatisk
Livslång önskan: Ingen
Spelets beskrivning: Din sim är känslosam och kommer att tycka att många situationer är dramatiska och tragiska. Din sim kommer sannolikt reagera våldsamt när en annan sim förolämpar den. Det är mer sannolikt att din sim kommer att brista ut i skratt eller gråt än andra simmar.
Den dramatiska egenskapen kommer att påverka din sims beteende från dag till dag, vilket gör dem roliga att titta på när de gnäller eller blir exalterade över vardagliga saker. Du får massa positiva samt negativa humör effekter av den här egenskapen, vanligt vis från en liten omfattning av livets händelser.

ExcentriskExcentrisk
Livslång önskan: Paranormal profitör.
Spelets beskrivning: Din sim kommer att ha större chans att upptäcka nya uppfinningar när den uppfinner. Din sim kommer att vara snabbare på att upptäcka uppfinningar. Din sim kommer att större chans att göra uppgraderade manicker.
Egenskapen excentrisk kommer att låta din sim låsa upp nya designer av uppfinningar fortare, öka hastigheten på hur fort din sim lär sig förmågan uppfinning och minskar tillverknings tiden, vilket också är användbart för uppfinnare. 

Föd till säljareFöd till säljare
Livslång önskan: Ingen
Spelets beskrivning: Din sims föremål kommer att generellt säljas för mer i provisionsbutiken. Din sim kommer att få ett rykte snabbare än andra simmar när den säljer föremål i provisionsbutiken. Din sim kommer troligtvis få mer positiv feed-back när den säljer föremål i provisionsbutiken.
Det är en perfekt egenskap för simmar som är själv försörjande och säljer saker i provisionsbutiken. Du säljer mer föremål och till ett högre värde än utan denna egenskapen. Bra för konstnärer, skulpterar, uppfinnare, trädgårdsskötare och andra som i vanliga fall säljer sina varor via inventariet.   

LyhördLyhörd
Livslång önskan: Undersökande privatdetektiv. 
Spelets beskrivning: Din sim kommer att tjäna mer pengar när de slutför detektiv uppdrag. Din sim kommer att förbättra färdigheten logik fortare. Din sim kommer att ha större chans att upptäcka brott under spaning. Din sim kommer att lära sig andra simmars egenskaper fortare när de socialiserar.
Den här egenskapen hjälper enormt mycket för privat detektiv yrket. Din sim kommer att befordras mycket fortare och få mer pengar under tiden. Den är också till hjälp när din sim ska lära sig andras egenskaper.

MiljömedvetenMiljömedveten
Livslång önskan: Ingen
Spelets beskrivning: Din sim kommer att föredra att cykla istället för att köra bil. Din sim kommer bara att äta naturlig mat. Din sim kommer att ta snabba duschar för att spara vatten.
Simmar som är miljömedvetna får en kick av att återvinna, samåka och hatar att slösa. De blir också bra trädgårdsskötare och får dåd och då en positiv humöreffekt när de utför det. De gillar inte att slösa på miljön och kommer att leta efter vägar för att rädda planeten. Din sims recept kommer också att vara på varor som är naturliga men detta verkar inte ha någon stor inverkan. De får också några nya sociala interaktioner.

Skicklig skulptörSkicklig skulptör
Livslång önskan: Da Vincis arvtagare.
Spelets beskrivning: Din sim kommer att göra framsteg i skulptör förmågan snabbare än andra simmar. Din sim kan göra unika skulpturer som inga andra simmar kan göra. Din sims skulpturer kommer aldrig att gå sönder när simmen jobbar med den.
Egenskapen skulptör kommer att göra så att din sim förbättrar förmågan skulptur fortare och förhindrar att de har sönder skulpturen när de jobbar med den. 


Kvällsnöje 2 stycken egenskaper

BlygBlyg
Livslång önskan: Ingen
Spelets beskrivning: Din sim har svårare att få nya vänner. Din sim kommer att känna sig obekväm bland simmar som inte är deras vän. Din sim kommer att känna sig bekväm bland simmar som är deras vän. Din sim kommer att vara motvillig till att socialisera sig med simmar som inte är deras vän.
Egenskapen blyg påverkar bara hur din sim beter sig. De har svårt för att få vänner. När de är när minst två vänner som de har minst +40 i relation till får de +10 i humör. Om en eller fler simmar som inte är deras vän är i närheten har de svårare att socialisera sig, och kommer oftare att vara i sitt rum automatiskt. De här simmarna kommer inte att kunna bada nakna eftersom egenskapen aldrig naken är inbyggd i denna egenskapen.

StjärnkvalitetStjärnkvalitet
Livslång lycka: De rika och berömdas livsstil, Ryktbar regissör, Superstjärneskådespelare. 
Spelets beskrivning: Din sim kommer att ha lättare för att bli vän med kändisar. Din sim kommer att få mer kändispoäng när den blir vän med kändisar. Din sim kommer att ha större chans att få gratis föremål.


Leva Livet 2 stycken egenskaper

FostrandeFostrande
Livslång lycka: Ingen
Spelets beskrivning: Barn och tonåringar har mindre chans att få ett raseriutbrott när en sim med egenskapen fostrande skäller på dem. Din sim är mer effektiv på att socialisera med barn och tonåringar. Din sim bygger relationer fortare med tonåringar eller yngre.
Den här egenskapen är bra för föräldrar eller simmar som vill försörja sig som barnvakt.

UpproriskUpprorisk
Livslång lycka: Ingen
Spelets beskrivning: Chansen att din sim blir upptäckt när den gillar fällor eller utför ett spratt kommer att vara mycket mindre. Chansen att din sim blir påkommen när den bryter mot utegångsförbud är mycket mindre. Din sim kommer att få speciella humöreffekter samt ta stor stolthet i interaktioner och aktiviteter som är upproriska generellt.
Den här egenskapen minskar din sims chanser att bli upptäckt när den utför spratt. De har större chans att klara sig undan med dåligt uppförande och när de stannar ute efter utegångsförbud. den här egenskapen är tillför barn och ungdomar eftersom effekten avtar när de blir ungdomar. Simmar med egenskapen upprorisk får en humöreffekt på +15 i humör i några timmar efter att de har utfört rackartyg.


Husdjur 4 stycken egenskaper

DjurälskareDjurälskare
Livslång önskan: Arkbyggaren, Zoologen. 
Spelets beskrivning: Din sim kommer att ha lättare för att bygga relationer med, katter, hundar och hästar. 
Simmar som har egenskapen djur älskare kommer att ha bättre interaktioner med djur överlag, men specialiserar sig inte på något särskilt. De bygger relationer snabbare med alla tre husdjuren.

HundpersonHundperson
Livslång önskan: Vovvarnas vapenbroder. 
Spelets beskrivning: Din sim bygger relationer med hundar otroligt snabbt. Din sim kommer att kunna lära hundar nya förmågor mycket fortare än andra simmar gör. Din hunds död kommer att påverka simmen mer djupgående.
Simmar med egenskapen hundperson får +10 i humör i tre timmar när de intrigerar med hundar. De bygger också relationer med hundar snabbare samt kan lära dem jaga snabbare.

KattpersonKattperson
Livslång önskan: Kattherden. 
Spelets beskrivning: Din sim bygger relationer med katter snabbare. Din sim kan lära katter nya förmågor mycket fortare än andra simmar gör. Din sim föredrar att socialisera med katter.
Simmar med egenskapen kattperson får +10 i humör i tre timmar när de intrigerar med katter. De bygger också relationer med katter snabbare samt kan lära dem jaga snabbare.

RyttareRyttare
Livslång önskan: Jockeyn, Sagosökaren. 
Spelets beskrivning: Din sim bygger relationer med hästar snabbare. Din sim är en naturbegåvning på att lära sig rida. Hästar kommer att träna fortare när de tränar med en sim som är ryttare.
Simmar med egenskapen ryttare får +10 i humör i tre timmar när de intrigerar med hästar. De kommer också att lära sig förmågan ridning fortare samt bli vän med hästar fortare, detta inkluderar vildhästar.


I Rampljuset 3 stycken egenskaper

DivaDiva
Livslång önskan: Röstlegend. 
Spelets beskrivning: Din sim kommer mer sannolikt att slå andra simmar eller göra slut efter ett bråk. Din sim är svår att imponera på, speciellt med andra divor. Simmar som är divor gillar att prata om sig själva och om allt de uppnått.
Simmar med egenskapen diva är inte bara svår att imponera på, )speciellt runt andra simmar som också är divor), det är också mer sannolikt att de slår till någon efter ett bråck över små saker. De får flera sociala interaktioner, och kan berömma sig själva på många olika sätt.

Naturbegåvad artistNaturbegåvad artist
Livslång önskan: Mästerakrobat, Mästermagiker, Röstlegend. 
Spelets beskrivning: Din sim är mer skicklig på att sjunga, trolla och uppträda. Din sim misslyckas sällan på scen. Din sim lockar publik naturligt och kan gör många olika saker med stil.
Din sim kommer att locka en större publik och kommer inte att misslyckas med trick lika ofta när den uppträder. Din sim kommer att öka i nivå snabbare i förmågorna, magiker, akrobat och sångare.

Social dagsländaSocial dagslända
Livslång önskan: Ingen
Spelets beskrivning: Din sim kommer göra allt för att få uppmärksamhet och kommer aldrig att tveka till att gå med i en gruppkonversation. Din sim kan bli deprimerad när den umgås och få humöreffekten känner sig osynlig. Din sim kan njuta av uppmärksamhet och få humöreffekten allt handlar om mig.
Din sim åtrår social uppmärksamhet och kommer att behöva mer av det. De får en bra humöreffekt när de får uppmärksamhet vilket händer mycket för artister i expansionen i rampljuset. De njuter av konversationer och kommer att söka efter uppmärksamhet så mycket de kan genom att delta i gruppsamtal ofta.


Övernaturligt 6 stycken egenskaper

GrubblandeGrubblande
Livslång önskan: Ingen
Spelets beskrivning: Din sim ökar i nivå lite långsammare när den lagar mat, målar eller skriver. Din sim kommer att behöva grubbla i bland. Din sim kan överväga meningen med livet och reflektera över tomheten i livet.
Även fast din sim kan få humöreffekten grubbla ibland är detta inte en negativ egenskap. Med denna egenskapen kan din sim tillfredsställa sitt behov av att ha roligt samt sitt social behov direkt. Du hittar dessa två interaktioner genom att klicka på din sim.

NattugglaNattuggla
Livslång önskan: Ingen
Spelets beskrivning: Din sim kommer att tycka att många aktivitet är roligare när det är sent på kvällen. Din sims humör kommer att vara dåligt om den vaknar för tidigt på morgonen. Din sims humör kommer att gynnas om den är uppe sent på kvällen.
Simmar med egenskapen nattuggla kommer att ha 15% roligare när den gör saker som att se på tv eller spela dataspel sent på kvällen. Sent på kvällen är efter 23:00, humöreffekten uppe efter sovdags kommer att dyka upp som vara till 05:00. Om simmen är vaken mellan 06:00 och 10:00 kommer den att få humöreffekten vaken för tidigt.

OrdentligOrdentlig
Livslång önskan: Ingen
Spelets beskrivning: Din sim föredrar i perioder finkläder. Din sim blir djupare påverkad av humöreffekten vackert dekorerat och smutsig omgivning. Din sim har tillgång till en bred sociala interaktioner.
Den här egenskapen ger många extra sociala interaktioner och påverkar simmens beteende när den är självstyrande. Även när du kontrollerar simmen kommer de mer sannolikt att bära fin kläder utan någon speciell anledning. De kommer kanske mer sannolikt att få både vackert dekorerat och smutsig omgivning humöreffekten, tröskeln är mindre och det kanske kommer att påverka dem starkare.

SamlareSamlare
Livslång önskan: Ingen
Spelets beskrivning: Din sim är mer framgångsrik när den fångar småkryp eller skördar växter. växter som planteras av en sim med egenskapen samlare får högre kvalitet på skörden. När din sim smälter mineraler eller ädelstenar är resultatet generellt mer gynnsamma.
Din sim fångar alltid insekter som vanligtvis kan smita. De kommer att plantera växter med högre kvalitet när de gör trädgårdsskötsel. Kvaliteten på fröet går upp några steg bara genom att ha denna egenskapen. De hittar rymdstenar av bättre kvalitet än vad andra simmar kommer att hitta och kommer att få tillbaka stenar och ädelstenar av högre kvalitet när de smälter dem.

Övernaturligt fanÖvernaturlig fan
Livslång önskan: Ingen
Spelets beskrivning: Din sim får en bonus till Alkemi förmågan, och kommer sannolikt att kyssa en groda. Övernaturliga samlings platser är mer lockande för en sim med egenskapen övernaturlig fan. Din sim har special sociala interaktioner med varje övernaturlig sort.
Simmar som har egenskapen övernaturlig fan kommer att reagera positivt när de ser en övernaturlig sim och kommer ofta att få en liten ökning i humöret bara genom att vara nära en övernaturlig sim. De kommer också kanske att kunna bli vän med en övernaturlig sim fortare, tack vare de  nya olika social interaktionerna de får med dem. De kommer också att få önskningar om att träffa en övernaturlig sim och integrera med dem.

Övernaturlig skeptikerÖvernaturlig skeptiker
Livslång önskan: Ingen
Spelets beskrivning: Din sim gör bättre i från sig i karriärer som, polis, politiker, och journalist. Din sim ökar i nivå långsammare i färdigheterna Alkemi och magi. Spådomar kommer alltid att ses som nonsens för en sim som är övernaturlig skeptiker och allt mystiskt som rena dumheter.
Övernaturlig skeptiker kan man ta för att öka simmens presentationer i de karriär som nämnts ovanför, men kommer mest att påverka hur de beter sig mot det övernaturliga när de är självstyrande. Deras misstro till det mystiska sänker deras förmåga att lära sig magi och alkemi.


Årstider 2 stycken egenskaper

Älskar kylanÄlskar kylan
Livslång önskan: Ingen
Spelets beskrivning: Simmar som älskar kylan gillar kalt väder och kan vara ute i kylan längre innan de börjar frysa.
Simmar med egenskapen älskar kylan får humöreffekten kylig som ger +10 i humör när de är ute i kylan. Att de gillar kylan gör så att de inte fryser lika fort som andra simmar, vilket fördröjer att humöreffekten fryser till döds dyker upp.

Älskar värmenÄlskar Värme
Livslång önskan: Ingen
Spelets beskrivning: Simmar som älskar värme gillar att vara ute i varmt väder och kan stanna ute längre innan de bränner sig av solen.
Simmar med egenskapen älskar värme får humöreffekten varm som ger +10 i humör när de är ute i varmt väder. Att de gillar värme gör så att de inte bränner sig lika fort som andra simmar.


Universitetsliv 3 stycken egenskaper

AvantgardistAvantgardist
Livslång önskan: Gatans lirare, Huvudämnesmästare.  
Spelets beskrivning: Din sim kommer att förbättra sin vägkonst förmåga fortare. Tavlor och skulpturer som är gjorda av en sim med egenskapen Avantgardist kommer att vara värda mer simoleons. Din sim kommer ibland att känna sig viktig när den kritiserar andras verk.
Simmar med egenskapen avantgardist är naturligt dragen till konst och bäst på gatukonst, målning och skulpterings färdigheten. Deras tavlor och skulpturer är värda mer pengar. De får +10 i humör när de socialiserar, framför allt när de kritiserar eller blir kritiserade. När lyckas känner de sig viktiga vilket ger +10 i humör som varar i 6 timmar.

OemotståndligOemotståndlig
Livslång önskan: Uppnå maximalt inflytande med alla sociala grupper.
Spelets beskrivning: Din sim kommer att öka sin relation till andra simmar fortare. När din sim ber om tjänster eller om en dejt kommer de sällan att bli avvisade. Andra simmar kommer att vilja socialisera med en sim som är oemotståndlig oftare.

Social tafattSocial tafatt
Livslång önskan: Perfekt student, Vetenskapsspecialist. 
Spelets beskrivning: Din sim kan få pinsamma resultat från att socialisera med andra. Din sim kan missa lämpliga tillfällen och röra till slutklämmen av ett skämt.
Simmar med egenskapen social tafatt är inte särskilt bra på att kommunicera med andra och får ofta tunghäfta när de försöker ge en komplimang eller vara snäll mot någon annan sim. De är naturligt bra på att vara vetenskapsmän och når 15% snabbare med den här egenskapen.


Semesterparadis 2 stycken egenskaper

SjömanSjöman
Livslång önskan: Storutforskare. 
Spelets beskrivning: Din sim älskar att vara på en båt. När de seglar runt på havet ökar deras humör. Din sim har större tur när de fiskar på en båt. Din sim får inte så mycket problem med magen när båten gungar. 
Simmar med egenskapen sjöman får +15 i humör när de är på en båt, husbåtar verkar inte räknas tyvärr, annars skulle du ha humöreffekten hela tiden när du är hemma. Simmar som föds på en båt har stor chans att födas med den här egenskapen. Simmar med egenskapen sjöman blir inte sjösjuka som andra simmar. Det går fortare för den här simmen att fånga fisk på en båt. Om du vill fiska från en hus båt, se till att lämna plats bredvid fiske platsen på båten annars kommer platsen att bli otillgänglig för din sim.

Älskar att simmaÄlskar att simma
Livslång önskan: Djuphavsdykare. 
Spelets beskrivning: Din sim älskar att simma. Att var i vattnet ökar deras humör. Din sim kan simma längre innan de blir trötta. Din sim ökar färdigheten dyka fortare.
Simmar med egenskapen älskar att simma är naturbegåvningar i vattnet och njuter av att simma, vilket ger dem en humöreffekt på +15 i humör när de simmar. Den här egenskapen ökar också hastigheten på ökningen av förmågan dyka, vilket spara mycket tid med tanke på hur lång tid det tar att få de högre nivåerna av färdigheten. 


In i Framtiden 2 stycken egenskaper

BotfanBotfan
Livslång önskan: Mer än en maskin.
Spelets beskrivning: Din sim kommer att få förmågan Botbygge fortare. Din sim kan klä sig i en Plumbot dräkt. Din sim är mer skicklig på att använda Bot byggare bänken.
Simmar med egenskapen Botfan får förmågan Botbygge förmågan 15% fortare än andra simmar och de får relationer till Plumbots mycket fortare. De kan aktivera ett robot läge som ger dem en robot dräkt och låter dem bete sig som en Plumbot. Detta kommer att låta dem gå med i en tävling på Bot Arenan när de besöker in i framtidens värld Oasis Landing.

InstabilInstabil
Livslång önskan: Ingen
Spelets beskrivning: När din sim vaknar upp på dåligt humör kan din sim känna sig instabil. Din sim kan uppleva inbillnings perioder som kan ändra simmens egenskaper permanent.
Din sim kommer ofta att vakan upp med humöreffekten instabil. Om den här effekten inte blir botad inom 6 timmar genom att klicka på simmen och välja andas genom en påse eller åka till sjukhuset  kommer den att bli värre. En hotande period med -40 i humör kommer att dyka upp och om inte den blir botad kommer simmens egenskaper ändras slumpmässigt. En eller fler egenskaper kommer att försvinna eller ändras helt. Du har 24h på dig att bota den här effekten genom att åka till sjukhuset, annars blir de förändrade egenskaperna permanenta. Den ända egenskapen som inte ändras är egenskapen instabil.